Lielās pilsētās arī agrāk bija pieprasīts sūtīt pārtiku, nemaz nerunājot par tāda veida pakalpojumu piemēram, kā izbraukuma banketi. Visbiežāk turīgi cilvēki pasākumus organizēja pie sevis mājas teritorijā vai viesu mājās, un tad galdu klāšana izbraukumā un uzkodas banketam bija sūtītas pārbaudītā vietā. Un torte npo vietējā veikala nekad nebija populāra, tāpēc jau sen bagāti cilvēki deva priekšroku tādai precei kā tortes uz pasūtījuma. Pateicoties tam, ka viss apkārt aug kā arī pilnveidojas, izveidojās vairākas konditorejas Rīgā, kā arī citur Latvijas teritorijā, kur piedāvā ne vien iespēju pasūtīt torti, bet arī tiek piedāvātā galda klāšana, kur klients vēlas. Pie tam galdu klāšana cenas zņiā tiešām nemaz nav tik ļoti dārgs pasākums. Un vēl atrodot sev konditoreju, Jums vairs nemaz nav jādomā, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri.
Vēlaties pasūtīt torti? Pamata nianses, kam jāvērš uzmanība
Pirms pasūtīt torti ir jāatceras uz kādu pasākumu tā ir paredzēta, jo, nenoliedzami, konditoreja Jums varēs sataisīt jebko. Taču jāielāgo, kad uz dzimšanas dienu nebūs nepieciešama kāzu torte un otrādi. Šodien tortes uz pasūtījumu jau ir diezgan daudzveidīgas. Tās ir sākot no ļoti ekonomiskiem variantiem un beidzot par ar visdārgākajām versijām. Interesants rīcības variants ir iespēja pasūtīt torti, kura izgatavota no kūciņām, tad nav jāgriež torte, un tas varētu būt izdevīgāk nekā pirkt lielu. Mēs visi zinām, ka konditorejas izstrādājumi varētu būt ar ļoti dažādiem pildījumiem un pamata sastāvdaļām. Parasts pildījums jau ir populārākā opcija, kad tiek sūtītas tortes pēc pasūtījuma Rīgā. Šinī gadījumā visbiežāk biskvīts ir mitrināts ar saldūdeni un tiek likta klāt kārta ar augļiem vai ogām. Tāds rīcības variants būs vislētākais. Kaut gan kas to lai zin, varbūt izvēlēties ko interesantu un pasūtīt torti, pieņemsim, no burkāniem vai varbūt siera kūku? Un protams atceraties par noformējumu, tā kā šis ļoti ietekmē cenu, ko noteiks konditoreja.
Uzkodas banketam un galdu klāšana izbraukumā, kam pievērst īpašu vērību?
Paši banketi tad ir viens no pieprasītākajiem svētku galda organizēšanas formātiem. Tie parasti atbilstoši kāzām, jubilejām, lieliem izlaidumiem un cita veida pasākumiem. Organizējot jebkuru pasākumu, ir nozīmīga labi sagatvota banketu ēdienkarte, obligāti ņemot vērā uzaicināto viesu skaitu. Aizraujoši, ka banketu ēdienkarte parasti ir aprēķināta gramos saistībā ar pasākuma ilgumu. Lietišķie banketi visbiežāk aizņem pāris stundas, šīnī gadījumā uzkodas būs rēķinatas atbilstoši tikai līdz 400 gramiem uz vienu viesi. Klajot galdu jubilejai vai izlaidumam, kur pasākums ilgst no 4-6 stundām, būs aprēķināts no 600-1200 gramiem produktu liela ēdienkarte uz vienu viesi. Turpretim kāzu svinībās kopā ar tādu lietu, kā tortes uz pasūtījumu, tiek aprēķināts līdz 1,5 kg produktu, kas nepieciešmi gatavojot banketu ēdienkarti vienam cilvēkam. Jebkura gadījumā galdu klāšana izbraukumā ir izdevusies tad, kad to rīko pārbaudīta vieta. Savukārt pati galdu klāšana cenas ziņā ir atkarīga no tā, cik daudz produktu tiks izmantots.